Care

In de hectiek van het leven komt er veel op ons af. Het kan zomaar zijn dat je vastloopt op bepaalde gebieden in je leven. Dan kan het soms heerlijk zijn om even met iemand te praten die een luisterend oor heeft voor jouw specifieke situatie. Iemand die met en/of voor jou bidt om jouw situatie in Gods licht te brengen. 

Care is de pijler waarin we gericht zijn op aandacht voor jouw verhaal en de bijbehorende zorg. Dit alles wordt gedaan in afhankelijkheid van de God die jou op het oog heeft!

Er zijn verschillende manieren waarop we pastoraat aanbieden. Het kan zijn dat je iemand nodig hebt die een tijdje met jou oploopt, bijvoorbeeld een buddy. Misschien heb je een heel specifieke vraag op het gebied van bijvoorbeeld ziekte, herstel of genezing, dan kijken we samen welke vorm van pastoraat het beste bij jou past en of wij dit kunnen bieden.

Een veilige plek

We willen een veilige omgeving bieden waarin jij met een gerust hart je verhaal kunt doen. Care vrijwilligers gaan vertrouwelijk om met de gegevens die hun onder ogen komen. Zo bieden we een veilige omgeving waarin je, bijvoorbeeld in pastorale gesprekken en voorbede gerust je hart kunt uitstorten, wetende dat niemand daarmee ‘aan de haal gaat’. Verder geldt dat in principe mannen met mannen en vrouwen met vrouwen bidden, eventueel aangevuld met iemand van het andere geslacht, omdat we met voorkeur in tweetallen dienen. Ook kijken we goed naar jouw hulpvraag en of deze vraag bij ons in goede handen is. Het kan zijn dat we je adviseren of doorverwijzen naar professionele hulp. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen proces, Care loopt een tijdje met je op. 

Heb je een vraag die je graag bij ons wilt neerleggen, dan kun je ons bereiken via [email protected].

Optioneel om de verwachtingen te managen. 

We willen jouw vraag zo zorgvuldig mogelijk behandelen, Daarom vragen we je na het eerste persoonlijke contact wat vragen te beantwoorden via een formulier.  Zo kunnen we zo goed mogelijk bij jouw vraag/behoefte aansluiten.